≡ Meni

Mobilne hišice v Zatonu

Mobilne hišice v Zatonu najdete v istoimenskem kampu, kjer se nahaja tudi zelo popularna plaža, kjer se vedno kaj dogaja. Na spodnji povezavi lahko izveste več o kampu.

mobilne hišice zaton privlaka

Najem mobilne hišice Zaton

Zaton je manjši turistični kraj, kateri se nahaja med Ninom in Petrčanami na severozahodnem delu zadarske riviere. Območje je bilo poseljeno že za časa ilirskih plemen, žal pa so ga Benečani v 17. stoletju požgali. Nekako v tem času so se umaknili tudi turški zavojevalci, zato se je začelo razvijati naselje, katero danes poznamo kot Zaton. Iz tega obdobja se je ohranila edino cerkev sv. Andrije, če se pa s kolesom odpravite naokrog, pa na vam na vsakem koraku družbo delajo različni ostanki utrdb, stolpov in cerkva iz različnih obdobij.

Zaton se nahaja v izrazito naravnem okolju, brez znakov industrije in drugih vrst onesnaženja, zato nudijo čisto morje in neomadeževan morski zrak. V mestecu se nahajata dva aparthotela, več privatnih apartmajev in sob ter dvoje kampov.

Kamp Zaton se nahaja na odlični lokaciji v središču kraja, le 2km oddaljen od zgodovinskega mesteca Nin. Med ponudbo najdete tudi več kot 200 mobilnih hišic v štrihi različnih dimenzijah. Na svoj račun bodo prišli športni navdušenci, saj kamp nudi veliko športnih površin, na 1.5km dolgi plaži pa najdete različne vodne športe.

Nekoliko oddaljen od obale pa je kamp Peroš, kateri je bil odprt leta 2004 in je sodobno zasnovan, v ponudbi pa tako najdete tudi mobilne hišice v treh različnih izvedbah. Uživate lahko v zunanjem bazenu in odlični gostinski ponudbi, ker pa je Zaton manjši kraj, so tudi ostale storitve vedno pri roki.

Zaton morda ne nudi mestnega vrveža, vdivjih večernih zabav in vsakodnevne gneče na plaži, pa vendar nudi veliko, predvsem za nezahtevne ljudi. Odkrijte to malo oazo miru, sonca in sproščenosti ob bivanju v odličnih mobilnih hišicah in ne pozabite na pravočasno rezervacijo na zgornji povezavi.

Privlaka

Privlaka je manjši turistični kraj, kateri se nahaja v bližini mostne povezave z otokom Vir in je dobrih 20km oddaljena od mesta Zadar.

Zaradi rodovitne zemlje in ravninskega predela okrog naselja se predvideva, da je bilo območje poseljeno že od neolitika naprej, prvič pa se njeno ime pojavi v 13. stoletju. Takrat so se največ ukvarjali z vinogradništvom, ribištvom in prodajo peska, ki ga na tem območju ne primanjkuje.

Redka zgodovinska stavba, ki se je ohranila v okolici Privlake je cerkvica sv. Vida iz 14. stoletja, njena okolica pa je naravnost čudovita za raziskovanje s kolesom, najdete pa lahko kar nekaj manjših opazovališč za ptice.

Ostalo ponudbo mobilnih hišic v Dalmaciji najdete tukaj preverite pa tudi Istro, Kvarner ali celotno Hrvaško.

Mobilne hišice Zaton Nin