Mobilne hiške na Hvaru

Če bi obiskali najbolj sončen otok na Hrvaškem, preverite mobilne hiške na Hvaru, ki se nahajajo v njihovi ponudbi.

otok hvar

Mobilne hiške v kampu Vira

V kampu Vira najdete mobilne hiške dveh velikosti za 5+1 in 4+1 osebe, ki so veliko 32m2 oz. 24m2. Vse hišice so klimatizirane, imajo wi-fi, parkirno mesto zraven hišice in so cca. 250m od morja.

Dodatne informacije, cene in proste termine lahko preverite preko spodnje povezave.

Rezervirajte preko te strani – preverite ceno in ostale podrobnosti – možna brezplačna odpoved

mobilne hiške v kampu Vira na Hvaru

Mobilne hišice Kopito

Mobilna hišica Kopito se nahaja na mirni lokaciji, 1.5km oddaljeni od središča mesta Hvar.

Nekoliko oddaljena od turističnega vrveža, se sredi nasada oljk in mediteranskega zelenja nahaja privatna mobilna hišica s skupno velikostjo 60m2, katera sprejme do 4 osebe. Opremljena je z klimatsko napravo, LCD SAT televizorjem, kuhinjskimi pripomočki. Pred mobilno hišico je lesena pokrita terasa z razgledom na morje, uporabljate pa lahko tudi ležalnike in pribor za žar.

Plaže so malenkost oddaljene, 2.4km je do plaže Jerolim, 3.5km pa do plaže Stipanska.

Trgovine, restavracije in razne lokale ter večerne zabave najdete v središču Hvara ali v turističnem predelu.

Več o ponudbi najdete spodaj ali si oglejte ostalo ponudbo na Hvaru in Dalmaciji.

Rezervirajte preko te strani – preverite ceno in ostale podrobnosti – možna brezplačna odpoved

  Najnižje cene po terminih Mobilne hišice Hrvaška

Bungalovi Jurjevac

Naselje bungalovov Jurjevac se nahaja na lepi in z borovci obdani lokaciji v središču mesteca Stari Grad na Hvaru, približno 1.5km oddaljeni od trajektnega pristanišča.

V ponudbi je 54 bungalovov, vsak pa meri slabih 25m2 in nudi prostor za do 4 osebe. Bungalovi so opremljeni z kopalnico in manjšo kuhinjo, kar daje možnost lastne kuhe ali pa si doplačate polpenzion v bližnji restavraciji.

Parkiranje je urejeno ob naselju, trgovine, lokali in plaže pa so oddaljeni 150m. Na nasprotni strani zaliva lahko v hotelsko-apartmajskem kompleksu najdete več športnih igrišč, v naselju bungalovov pa je na voljo mini golf, namizni tenis ter igrišče za odbojko, košarko, rokomet …

Več o ponudbi najdete preko spodnje povezave ali preverite druge kraje na Hvaru.

Rezervirajte preko te strani – preverite ceno in ostale podrobnosti – možna brezplačna odpoved

  Najnižje cene po terminih Mobilne hišice Hrvaška

Najem mobilne hiške na Hvaru

Hvar je priljubljeno turistično središče na istoimenskem otoku, hkrati pa njegovo največje pristaniško in kulturno središče. Zaradi zaščitenega vhoda v pristan je na mestu današnjega Hvara stalo že grško pristanišče Dimos v 6 stoletju pr.n.št., kasneje so ga zasedli Rimljani, vendar se žal iz tega obdobja ni ohranilo veliko stavb ali spomenikov.

Največji razcvet je mesto doživljalo od 15. stoletja naprej, ko so zgradili hvarski grad, utrdbe, samostan, cerkve, zaradi svoje lege in zaščitenosti pa je postal pomembno pristanišče, celo za beneško ladjevje.

Najpomembnejši in najznamenitejši spomeniki so katedrala sv. Stjepana, mestni vodnjak, Arzenal, palača Paladini, gotski stolp z uro in frančiškanski samostan. Vse naštete znamenitosti so bile zgrajene med 14. In 17. stoletjem.

Danes je Hvar predvsem turistično mesto, zaradi klime je obiskan skozi vse leto, saj se temperature redko spustijo blizu ledišča, pozimi pa je tudi primeren za bivanje gostov z dihalnimi težavami.

Stari grad

Stari Grad je bil ustanovljen skoraj 400 let pr.n.št., ko so na otok Hvar pripluli grški izseljenci iz otoka Farosa, zato se smatra za najstarejše mesto na hrvaških otokih in na hrvaškem nasploh.

Kasneje so ga prevzeli Rimljani, prestal je vladavino Mlješke republike in Napoleonovih provinc, Avstro-Ogrske ter obe svetovni vojni.

V okolici Starega Grada najdete ostanke grškega stolpa in manjšega ilirskega zaselka, zanimivo pa je tudi starogradsko polje, katero je del UNESCO-ve zaščitene svetovne dediščine, zaradi izredno ohranjenega načina starogrškega sistema razdelitve zemljišč. V samem mestu pa si oglejte renesančni dvorec Tvrdalj, Mlin na veter, različne cerkve, samostan, ki služi kot muzej, mestni trg, različne baročne palače.

Danes je Stari Grad turistično mesto in pomembna trajektna luka, saj tukaj pristajajo trajekti, ki prevažajo cestna vozila in služi tudi mestoma Jelsa in Hvar, katera sta s celino povezana z potniškimi ladijskimi linijami. Kot zanimivost se na starogradskem polju nahaja tudi manjše športno letališče.

Oglejte si ponudbo mobilnih hišic tudi v drugih krajih in otokih v Dalmaciji ali na Hrvaškem.