≡ Meni

Mobilne hišice v Dubrovniku

Če se boste odpravili vse do juga Hrvaške, Dubrovnika, in si boste zaželeli namestitve v mobilnih hišicah, lahko na spodnji povezavi najdete ponudbo za kamp Sulitudo. Na povezavi lahko izveste več o kampu in mobilne hišice v Dubrovniku tudi enostavno in brezplačno rezervirate.

mobilne hišice dubrovnik

Najem mobilne hišice Dubrovnik

Dubrovnik je verjetno najbolj poznano hrvaško obmorsko letovišče, na leto ga obišče nekaj 10.000 turistov iz vseh koncev sveta. Zgodovinarji natančnega časa nastanka mesta še danes ne morejo določiti, najverjetneje pa je prva naselbina nastala ok. 7. stoletja, ustanovili pa so jo prebivalci mesteca Epidaurum (današnji Cavtat), katere so pregnala druga plemena. Skozi srednji vek je mesto rastlo, prebivalci pa so osnovali zelo močno dubrovniško republiko, katera je slonela na pomorstvu in trgovanju z najmočnejšimi mesti in državami tega časa. Dubrovniška republika se je obdržala vse do začetka 19. stoletja. Stari del mesta Dubrovnik je del UNESCO-ve kulturne svetovne dediščine. Obzidje z železnimi topovi, cerkve, samostani, palače, znamenita glavna ulica Stradun, unikatna vstopna vrata Ploče in Pila, stare letoviške stavbe in še bi lahko naštevali. Iz trdnjave Srđ nad Dubrovnikom pa se odkriva najlepši razgled v Dalmaciji.

V osrčju turističnega predela Dubrovnika, imenovanega Babin Kuk, se nahaja manjši a privlačen kamp Solitudo. V zelenem kampu se nahaja dober ducat mobilnih hišic, katere so primerne za 2-6 oseb. V sosednjem turističnem kompleksu je na voljo veliko dodatnih storitev, od čudovitih plaž pa vas loči kratek sprehod. Zgodovinski del mesta je oddaljen 4km, najbolje pa je, da se do tja sprehodite ali pa odpeljete s kolesom.

Dubrovnik je mesto, ki ne potrebuje veliko predstavljanja, saj verjetno še pred obiskom vemo veliko o njem. Da ga prav zares začutimo, pa je potrebnih verjetno več obiskov. Doživite Dubrovnik in vse kar to idilično zgodovninsko mesto nudi in uživajte v odličnih mobilnih hišicah, katere lahko najamete preko zgornje povezave.

Nazaj na Dalmacijo ali celotno Hrvaško.