≡ Meni

Mobilne hišice v Fažani

Spodaj najdete kamp, kjer si lahko najamete mobilno hišico v Fažani in tako preživite svoj naslednji dopust tam. Na povezavi najdete več informacij.

Preverite tudi mobilne hišice v Puli, saj so nekatere zaradi bližine Fažane opisane pod krajem Pula.

Mobilne hišice Fažana Istra

Najem mobilne hišice v Fažani

Fažana se nahaja na zahodni obali Istre, približno 9 kilometrov severno od Pule. Manjše ribiško mestece je bilo v rimskih časih poznano po žganju keramičnih izdelkov, največji razcvet pa je mestece doseglo z izgradnjo poletne rezidence za maršala Tita na Brionskem otočju.

Kakor skozi vso svojo zgodovino, je tudi danes največji utrip mesteca v pristaniškem delu, kjer so nekoč žene čakale svoje ribiče, da se vrnejo z ulovom, danes pa se lahko po obalni promenadi spehodite, uživate ob odlični kavi ali pa se pozanimate o pripravi sardel, zaradi katerih so domačini ustanovili celo akademijo, kjer poučujejo o mnogoštevilnih načinih priprave te okusne ribe. Skozi ozke uličice, katere so občudovali svetovno znani književniki, filmski igralci, državniki in celo angleška kraljica Elizabeta II., se lahko sprehodite do srednjeveških cerkvic, nedaleč od Fažane pa so odkrili ostanke starorimske vile.

V pristanišču se ne pozabite pozanimati o ladijskih prevozih na otočje Brioni, katero je sicer zaščiteno kot nacionalni park, kateri pa skriva mnoge naravne in kulturne znamenitosti.

1.5km južneje od središča Fažane se nahaja turistični kompleks Bi Village, del katerega je tudi velik istoimenski avtokamp. Med borovci in oljkami se nahaja tudi večje število mobilnih hišic, tako lastnih kot agencijskih, razdeljene pa so na več različnih katergorij. Priljubljen del kampa in kompleksa je dolga, peščeno-prodnata plaža z razgledom na Brione, kjer najdete različne vodne in obvodne aktivnosti, kamp pa nudi tudi različne športne površine in troje zunanjih bazenov. Po vnaprejšnjem dogovoru so dobrodošli tudi kužki, katerim je dodeljen poseben del plaže.

V okolici kampa Bi Village se nahaja več vinskih in oljkarskih poti, kjer lahko uživate ob domačih istrskih specialitetah. Več informacij o možnostih najema mobilnih hišic dobite na zgornji povezavi.

adriatic kamp bi village fažana mobilne hišice

Drugi kraji v Istri in na Hrvaškem.