Mobilne hiške na Peljašcu – Orebić

V spodnjem kampu najdete ponudbe za najem mobilne hiške na Peljašcu, ki jih lahko koristite za svoj naslednji dopust.

mobilne hišice orebič

Najem mobilne hiške na Peljašcu

Orebić

Orebić je manjše obmorsko mestece na južni strani polotoka Pelješac. Nahaja se nasprosti zgodovinskega mesta Korčula na istoimenskem otoku, s katerim ga povezuje tudi trajektna linija. Ime mesteca izhaja iz bogate in vplivne rodbine Orebić, katera je dolga stoletja vodila gospodarske in politične posle, nekako pa se predvideva, da nastanek naselja datira v pozno 15. stoletje.

V mestu in okolici se nahaja ogromno različnih cerkva, ostanke manjše kapele najdete tudi na vrhu sv. Ilije, kateri se vzpenja nad mestom. Ob mestu se nahaja manjši samostan, Orebić pa je poznan tudi po številnih renesančnih fontanah, katere so služile za oskrbo pitne vode.

Orebić je danes predvsem turistično mestece, služi kot tranzitna luka za otoka Korčula in Mljet, okolica pa je poznana po vinorodnem področju Dingač ter številnih pridelovalcih olivnega olja.

Na čudoviti lokaciji, obdani z borovci in sredozemskim rastlinjem, se nahaja kamp Perna, kateri je od mesteca Orebić oddaljen približno 4km proti zahodu. V kampu nudijo najem agencijskih mobilnih hišic, nekaj pa so jih postavili tudi v svojem imenu. Izbirate lahko med dvema velikostima, v kampu pa so dobrodošliu tudi psi. Zaradi ugodnih vremenskih razmer je kamp pravo romarsko središče za vse navdušence nad jadranjem in kajtanjem.

Sonce, veter v laseh, prijazni domačini, odlično vino, čisto morje, dolge plaže, zanimiva zgodovina in zabava – vse to in še več nudi Orebić. Pozanimajte se za najem mobilne hiške na Peljašcu na zgornji povezavi in si pravočasno zagotovite odličen dopust.

Nazaj na mobilne hišice v Dalmaciji in na Hrvaškem.

Mobilne hišice Perna Orebic