≡ Meni

Mobilne hišice v Starigradu – Paklenica

Če se odpravljate v Dalmacijo, lahko najdete mobilne hišice tudi v kraju Starigrad, ki se nahaja med morjem in nacionalnim parkom Paklenica. Preverite spodnji kamp in si ogljte, če so njihove mobilne hišice primerne za vaš naslednji dopust.

mobilne hišice starigrad paklenica

Najem mobilne hišice Starigrad

Starigrad je manjše pristaniško in turistično mesto pod južnim delom Velebita, nahaja pa se ob jadranski magistrali Rijeka-Zadar. Mesto je poznano po dolgih peščenih plažah ter bližini priljubljenega narodnega parka Paklenica. Že v pradavnini so v okolici Starigrada obstajali manjši zaselki, na območju današnjega mesta pa je stala tudi rimska postojanka. Za časa turških vpadov so ljudje mesto zapustili in ga ponovno naselili ter obnovili v 17. stoletju. Večinoma so se ukvarjali z živinorejo in poljedelstvom, deloma pa z ribištvom.

Danes seveda Starigrad živi in diha za svoje obiskovalce, pa naj gre za gorniški ali morski turizem. V samem mestu in okolici lahko občudujete več različnih ostankov utrdb, katere so bile zgrajene za časa turških vpadov, najznamenitejša je Večka kula, v vaseh pa lahko spoznate zanimivo vrsto gradnje hiš, katera je stoletja kljubovala močnim sunkom burje.

Dober kilometer pred vstopom v NP Paklenica se nahaja turistično naselje Bluesun, v katerem se nahaja istoimenski kamp Bluesun Paklenica. V kampu kot novost ponujajo nekaj deset mobilnih hišic, katere sprejmejo do 5 oseb. V kampu najdete pretežno peščeno-prodnato plažo, kakršne so tudi v okolici. Športni navdušenci boste uživali v številnih igriščih in površinah za šport, priporočamo pa raziskovanje okolice s kolesi.

Starigrad in Paklenica sta s svojim enkratnim ravnovesjem čudovite narave in pristnim dalmatinskim pridihom mesta očarala filmske ustvarjalce, vas pa vabimo, da med bivanjem v odličnih mobilnih hišicah ujamete svojo zgodbo. Vse informacije najedete na zgornji povezavi.

V okolici najdete ponudbo številnih apartmajev in hotelov, če vam odgovarja tudi takšen način prenočišča. Seveda pa lahko na naši strani preverite tudi druge kraje v bližini in najdete mobilne hišice v Dalmaciji, prav tako pa lahko raziščete preostali del Hrvaške.

Mobilne hisice bluesun kamp paklenica starigrad