≡ Meni

Mobilne hiške na Krku – preverite akcije

Če bi se radi odpravili na ta priljubljen otok, lahko najdete mobilne hiške na Krku  na vsej koncih otoka. Spodaj najdete kratek opis nekaterih izmed njih, na povezavah pa si lahko ogledate več fotografij mobilnih hišic. Preverite razpoložljivost v svojem priljubljenem terminu, cenik in cene za posamezen kamp na Krku.

Mobilne hiške na Krku lahko na povezavi tudi brezplačno rezervirate preko spleta, plačate pa ob prihodu. Preverite naslednje mobilne hišice na otoku Krk:

Mobilne hiške na Krku

mobilne hišice otok Krk

Kampi in mobilne hišice na otoku Krk

Krk

Krk je največje in najstarejše mesto na istoimenskem otoku. Turistično in pristaniško mesto ima svoje korenine v pradavnini, ko so kvarnerske otoke poselili Liburni. Kasneje se je mesto še bolj razvilo pod grško in rimsko oblastjo, na kar še danes nakazujejo ostanki term, obzidja in delov stavb. Tudi v srednjem veku se je Krk razvijal, takrat pa je bila zgrajena najbolj znamenita stavba, katedrala Device Marije iz 12. stoletja.

Na vzhodni strani krčkega zaliva se nahaja kamp Krk (ex. kamp Politin). Od središča mesta je oddaljen približno 1 kilometer in je popolnoma prenovljen. Klasični kamp ponudbi so dodali še možnost najema komfortnih mobilnih hišic, večinoma lastnih, nekaj pa tudi agencijskih, katere so primerne za družine ali večje skupine, razvajali pa vas bodo z zunanjimi bazeni in mnogimi dodatnimi storitvami. V kampu so dobrodošli kužki, v bližini pa se nahaja priljubljena nudistična plaža.

Kamp Ježevac se nahaja zahodno od središča mesta, do katerega se lahko sprehodite ob lepi obalni poti. V svojo ponudbo so dodali tudi možnost najema dveh vrst mobilnih hišic, katere se nahajajo v treh sklopih, kamp pa je za svojo urejenost prejel tudi prestižne nagrade. Plaže so prodnate in nudijo različne športne aktivnosti, uživali pa bodo tudi vaši kužki.

Stara Baška

Stara Baška je manjši ribiški kraj na jugozahodnem delu otoka Krka, nahaja pa se 10km južneje od mesteca Punat. Kraj velja za enega izmed najbolj izoliranih na otoku, zato tukaj še danes prevladujejo običaji in govorno narečje, kateri niso značilni za ostali del otoka. Prevladuje večinoma turizem in reja drobnice, zaradi klimatskih in vegetacijskih pogojev pa je Stara Baška predvsem poznana po čebelarstvu. Nad Staro Baško se nahajajo ostanki vojaške utrdbe Mir iz 6. stoletja ter cerkvice sv. Jeronima, lahko pa tudi obiščete srednjeveško cerkev Vseh Svetih.

Podobno kot sam kraj, je tudi kamp Škrila izoliran, saj se nahaja na samotni lokaciji, približno 3km pred Staro Baško. Zaradi površinskih omejitev so parcele v kampu skrbno odmerjene, nudijo pa tudi ducat mobilnih hišk, žal pa v kampu nekoliko primankuje sence, saj se nahaja na skalnatem delu otoka. Ob kampu se nahaja več samotnih plaž, okolica pa je kot nalašč za kolesarske ali pohodniške izlete.

Baška

Baška je gotovo eno izmed najbolj živahnih mestec na otoku Krku, ponaša se s skoraj 2 kilometra dolgo peščeno plažo »Vela plaža«, katera je praktično središče dogajanja tako čez dan kot tudi zvečer. Sam kraj je bil poseljen že za časa Ilirov, nekaj ostankov pa priča tudi o rimskem vplivu. Danes jih lahko opazujete ob cerkvici sv. Marka v središču kraja. Baška je poznan tudi po svoji literarni zgodovini, saj so tukaj našli t.i. Baščansko ploščo z najstarejšim zapisom v hrvaškem jeziku, v Baški pa se je rodil tudi slovenski pisatelj Josip Ribičič.

Kamp Zablaće

Na zahodnem delu baškega zaliva se nahaja priljubljen kamp Zablaće, kateri v svoji ponudbi drži tudi mobilne hišice, v katerih je bivanje na morju udobno, sproščeno in prijetno. Nahaja se nedaleč od mestne plaže, katere del je urejen tudi za kužke, v kampu in ob kampu pa se nahajajo številne športne površine.

Kamp Bunculuka

Nekoliko umaknjeno od živahnega vrveža pa se nahaja kamp Bunculuka, kateri je umeščen na vzhodni del baškega zaliva, namenjen pa je zgolj nudistom. V tem urejenem kampu je poskrbljeno za vsako vašo željo, nudijo pa tudi najem mobilnih hišic. V mobilnih hiškah kampa Bunculuka lahko bivate v dvoje ali z družino. Prav tako pa je poskrbljeno za večje skupine. Ob kampu je več samotnih prodnatih plaž, do Baške pa se mimo manjšega pristanišča sprehodite v dobrih desetih minutah.

Klimno

Klimno je majhno turistično naselje na severovzhodnem delu otoka Krka, nahaja pa se na vzhodnem deli zaliva Soline. Kraj z nekaj več kot 100 prebivalci živi večinoma od turističnih in gostinskih dejavnosti. Večina nudi najem apartmajev in privatnih sob. V kraju se nahaja tudi nekaj gostilnic in kavarn, obiščete lahko manjšo ladjedelnico, kjer gradijo lesene barke od konca 19. stoletja, cerkev sv. Klemna iz 12. stoletja, v manjši marini pa si lahko izposodite čoln ali najamete jadrnico.

Ob robu kraja Klimno se nahaja kamp Slamni, kateri spada v kategorijo manjših kampov. Na skrbno odmerjenem prostoru se nahaja tudi ducat mobilnih hišic, katere nudijo vse udobje za sproščeno bivanje na morskih počitnicah. Plaža v kampu je primerna za otroke, saj se globina morja spušča počasi. Kamp nudi nekaj dodatnih storitev, primeren pa je predvsem za mirno dopustovanje.

Šilo

Šilo je majhno turistično naselje na vzhodnem delu otoka Krka, 7,5km oddaljen od kraja Klimno. Šilo nima bogate zgodovine, predvideva pa se, da so kraj ustanovili prebivalci Crikvenice in Selc, katera ležita nasproti Šilu na celini, kot začetno točko za raziskovanje otoka Krka in kot dodatno storitev za turiste, katere so prevažali z manjšimi parniki. Danes je kraj dokaj razvit, nudi predvsem storitvene dejavnosti iz področja turizma. Redka znamenitost v Šilu je osamela vila iz rimskih časov, za potapljače pa je zanimiva razbitina grške tovorne ladje, katera se nahaja na nizki globini ob mestecu.

Mobilne hiške na Krku najdete tudi na skrajnem vzhodnem delu kraja Šilo, kjer se nahaja kamp Tiha. Kamp Tiha je deloma poraščen z borovimi drevesi in nudi dovolj sence tako gostom na parcelah kot najemnikom mobilni hišic. Luksuzno opremljeni mobilni hišici za večje družine ali skupine so dodali še nove manjše mobilne hišice, ki sprejmejo do 4 osebe. Kužki so dobrodošli, kopali pa se bodo v sosednjih zalivih, saj v kampu zanje ni posebej dodeljene plaže. Okolica kampa je idealna za kolesarske izlete in sprehode.

Kamp Glavotok

Glavotok je manjši kraj na skrajnem zahodnem delu otoka Krka. Nahaja se na istoimenskem rtu iz katerega je lep razgled na otok Cres. Območje je bilo v zgodnjem srednjem veku letovišče za krčke plemiče Frankopane, kateri so kasneje podarili svojo posest frančiškanom, slednji pa so tukaj zgradili poznan samostan in cerkev sv. Marije, katera sta še danes glavni znamenitosti v kraju. Na lepo razglednem mestu le nekaj minut sprehoda od kraja pa se nahaja cerkvica sv. Kerševana iz 11. stoletja, katera privablja s svojo zanimivo konstrukcijo.

Nedaleč od samostana in središča kraja se nahaja istoimenski kamp Glavotok, kateri je obdan s stoletnimi hrastovimi drevesi. Urejen in ekološko naravnan kamp je primeren za mirne in sproščene počitnice, saj v bližini ni večjih turističnih središč. V kampu so uredili nekaj komfortnih in udobnih mobilnih hišic, uživate pa lahko na lepi prodnati plaži, kjer so dobrodošli tudi kužki, ob kampu pa najdete še več manjših privatnih zalivov.

Otok Krk vas vabi s svojo mešanico zgodovine, neokrnjenih kotičkov, zabave inrazličnih doživetij. Če vas zanima najem mobilne hiške na Krku v omenjenih kampih, kliknite na eno izmed zgornjih povezav za dodatne informacije v posameznem kampu in brezplačno rezervacijo mobilne hišice na otoku Krk.

Nazaj na mobilne hišice v Kvarnerju in na Hrvaškem.

mobilne hiške na Krku