Mobilne hiške na Murterju - 10 akcij za hišice na Murterju

Mobilne hiške na Murterju

Če se odpravljate na otok Murter in bi tam radi najeli mobilno hiško, lahko najdete na spodnji povezavi več o ponudb na otoku. Mobilne hiške na Murterju so v veliko kampih, tako da preverite spodnje ponudnike, preverite proste termine in cene. Rezervacijo lahko opravite brezplačno, preverite pa tudi možnosti odpovedi.

mobilne hišice murter

Najem mobilne hiške na Murterju

Betina

Betina je staro mestece na severovzhodni strani otoka Murter, nahaja pa se praktično zraven istoimenskega največjega kraja. Med obema krajema so našli ostanke ilirske in kasneje rimske naselbine, kar priča o pomembnosti območja že v starem veku.

Ime Betina se prvič pojavi v začetku 15. stoletja, ko je kraj obsegal le nekaj hiš, prebivalci pa so se večinoma ukvarjali z gojenjem oljk, smokev in lovljenjem rib. V Betini se je kasneje razvilo vrhunsko ladjedelništvo in kraj je še danes poznan po izgradnji kvalitetnih lesenih plovil. Nasadi oljk in smokev so danes le še spomin, ljudje pa se bolj podajajo v storitvene dejavnosti, večinoma vezane na turizem in gostinstvo.

V Betini se nahaja manjša marina, poznana pa je tudi cerkev sv. Frančiška iz 15. stoletja, na vzpetini med Betino in Murterjem pa lahko obiščete staroveške ostanke.

V kraju Betina se nahaja tudi manjši kompleks mobilnih hišk in sicer Nautica Apartments Mobile homes, katere so od središča kraja oddaljene približno 1,5km. Hišice so postavljene na privatnem zemljišču, nekaj korakov oddaljenem od plaže, na voljo pa je tudi skupna zelenica in prostor za druženje in peko na žaru. Ob večerih se lahko sprehodite na izvrstne ribe in školjke, katere pripravljajo v domačih gostilnah, več zabave pa najdete v sosednjem Murterju.

Jezera

Kraj Jezera se nahaja na jugozahodnem delu otoka Murterja, ima pa podobno zgodbo in zgodovino kot večina sosednjih krajev. V sredini 15. stoletja so začeli z gradnjo prvih hiš. Najprej nekoliko oddaljenih od zaliva, zaradi bojazni vpadov tujih pomorščakov, kasneje pa so zgradili tudi hiše bližje obali in morju, od katerega so živeli. Ker so v bližini kraja našli več ilirskih pogrebnih gomil, se predvideva, da so tukaj živeli ljudje že v pradavnini. Jezerani so bili znani po svojih pomorskih veščinah in so še danes lastniki večine manjših otokov v okolici Murterja, ter delov zemljišč na otokih Žirje, Kaprije in Kornati.

Danes so Jezera predvsem predana turizmu, saj je na voljo aparthotel, privatni apartmani in sobe ter trije kampi. V kraju so zgradili tudi manjšo marino.

Na nasprotni strani od kraja Jezera se nahaja kamp Jezera-Lovišća, kateri je poznan po svoji urejenosti, kot novost v ponudbi pa predstavljajo mobilne hišice, katere so umestili na atraktivno lokacijo ob obali. Velik peščen zaliv, dodatne storitve in bližina prijetnega kraja Jezera, so le nekatere izmed mnogih dobrih lastnosti. Ostale prepuščamo vaši presoji.

Otok Murter je igral pomembno vlogo v zgodovini in to se opazi še danes, ko občudujete števeline ostaline prednikov današnjih prebivalcev. Na tako majhni površini ste lahko priča zanimivim krajem, dogodkom in seveda čudoviti naravi. Na zgornjih povezavah si oglejte vse možnosti za najem mobilne hiške na Murterju.

Nazaj na stran za Dalmacijo in Hrvaško.