≡ Meni

Mobilne hišice v Šibeniku

Če iščete mobilne hišice v bližini Šibenika, najdete na spodnji povezavi kamp, kjer jih lahko najamete. Preberite si več o kampu in jih brezplačno rezervirajte.

mobilne hišice šibenik

Najem mobilne hišice Šibenik

Šibenik je večje pristaniško mesto v srednji Dalmaciji, katero je nastalo ob izlivu reke Krke, deloma se razteza ob večjem zalivu, preostali del mesta pa je zgrajen po manjših vzpetinah. Mesto je nastalo v 11. stoletju okoli znamenite trdnjave sv. Mihovila. Z širjenjem mesta so dodali še dve trdnjavi nad obstoječo, pred naravnim kanalom, kateri ščiti Šibenik pred odprtim morjem pa stoji še četrta utrdba. Šibenik je zaradi svoje utrjenosti veljal za pomembno pomorsko in trgovsko postojanko, tako pa velja še danes, ko so zgradili potniško in tovorno luko, prav tako pa nudi trajektne povezave do otokov v manjšem primestnem arhipelagu. V ozdaju mesta je tudi manjše industrijsko območje, kjer kraljuje predelava kovin, prav tako pa je Šibenik poznan kot trgovsko, kulturno in turistično središče.

Vsako leto prirejajo otroški festival, poleti pa lahko spremljate različne povorke ob cerkvenih praznikih, koncerte dalmatinskih klap in veliko drugih dogodkov. Največja znamenitost je zagotovo katedrala sv. Jakova, katera je spada pod zaščito UNESCA, ostale znamenitosti pa so knežja palača, škofovska palača ter poznan spomenik kralju Petru Krešimirju IV.

Približno 7km jugovzhodno od središča mesta se nahaja šibenski turistični kompleks Solaris, kjer poleg hotelov in apartmajev najdemo tudi kamp Solaris. Kamp nudi nekaj deset mobilnih hišic, katere so primerne za večje družbe ali družine z otroci. Poleg lastne plaže in dodatnih storitev lahko koristite tudi usluge sosednjega kompleksa, kot novost pa je dodan še zanimiv adrenalinski park.

Kot novost v kompleksu Solaris pa se predstavlja skupek počitniških hišic Dalmatian Star Homes. Gre za 15 udobnih in komfortno opremljenih počitniških vil, katere se nahajajo na odlični lokaciji ob obali, tako da je do plaže le kratek skok. V okolici najdete urejeno igrišče za golf, adrenalinski park, lahko pa ob manjšem doplačilu koristite vse storitve kompleksa Solaris.

Šibenik je mesto zanimivih nasprotij – je obmorsko mesto, pa ne leži čisto ob morju, je zgodovinsko mesto, pa obstajajo še starejša mesta v okolici, je turistično mesto, je mesto kulture in zabave in je še mnogo več. Podrobno raziskovanje prepuščamo Vam, vabimo pa vas, da si na zgornji povezavi ogledate možnosti najema mobilnih hišic ali luksuznih vil.

albatross camp solaris šibenik

Oglejte si tudi druge mobilne hišice v Dalmaciji in na Hrvaškem.