≡ Meni

Mobilne hišice na Lošinju

V koliko se odpravljate na otok Lošinj in bi radi svoj dopust preživeli v mobilnih hišicah, najdete ponudbo le teh tudi na Lošinju.

Mobilne hišice na Lošinju najdete v dveh kampih, ki si jih lahko ogledate spodaj in pridobite več informacij o ceni, prostih terminih in opremljenosti. Na povezavi pri vsaki posamezni mobilnih hišici, pa jih lahko brezplačno rezervirate.

mobilne hišice Lošinj

Najem mobilne hišice Lošinj

Mali Lošinj

Mali Lošinj je zgodovinsko in največje mesto na istoimenskem kvarnerskem otoku, hkrati pa velja za največje urejeno naselje na vseh jadranskih otokih. V poznem 14. stoletju se prvič omenja kot Malo Selo, do konca 19. stoletja pa je Mali Lošinj postal pomembna pomorska sila, saj je takrat delovalo celo 11 manjših ladjedelnic, mesto pa je bilo pomembnejše od Rijeke, Pule in celo Trsta, saj je premoglo največjo trgovsko floto v tem delu Jadrana. Danes je Mali Lošinj poznan po ribištvu, turizmu in nekaj manjših ladjedelnicah, premore pa tudi manjše športno letališče, ki je oddaljeno 11km od središča mesta.

V mestu kar prekipeva od zgodovinskih srednjeveških stavb, kjer prednjačijo sakralni objekti, zanimiva pa je tudi stara mestna hiša. V okolici mesta Mali Lošinj pa se nahaja pravi raj za potapljače, saj je urejenih precej arheoloških potapljaških točk. Približno 3km pred Malim Lošinjem se nahaja kamp Poljana, kateri velja ze enega največjih v Kvarnerju ima pa tudi že nekaj desetletno tradicijo. V kampu so postavili večk kot 100 mobilnih hišic, večino lastnih, nekaj pa tudi agencijskih. Izbirate lahko glede na površino, notranjo postavitev, število oseb, določene hišice pa so prilagojene tudi invalidom. Kamp Poljana je ekološko ozaveščen in za svoje goste nudi tudi avtobusni prevoz do Malega Lošinja po zelo ugodni ceni, razvajali pa vas bodo tudi z drugimi ugodnostmi in storitvami.

Nerezine

Nerezine so prvi kraj na otoku Mali Lošinj, v katerega se pripeljemo preko osorske ožine. Pod grebenom hriba Osorščica je nastalo naselje, kjer so se ljudje večinoma preživlajli z rejo drobnice, ribolovom in ladjedelništvom, slednje je danes še prisotno, saj še vedno izdelujejo kvalitetne lesene čolne in manjše ladje. V mestecu in okolici najdete različne ostanke in znamenitosti vse od bronaste dobe do današnjih dni, večina jih lahko obiščete ob zanimivih kolesarskih izletih: trdnjava iz. 15. stoletja, Vela Jama, kjer so našli ostanke iz paleolitika, različne cerkvice in ostanki srednjeveških naselij. Za hribovskesladokusce pa je po 20km dolgem hribovju Osorščica speljanih več različno zahtevnih planinskih poti. Ob večerih se na obalni promenadi veliko dogaja, od glasbenih in kulturnih prireditev do raznih fešt, tako da nikoli ni dolgčas.

Približno 1,5km oddaljen od osorske ožine in 4km pred Nerezinami se nahaja kamp Lopari, kateri se uvršča med manjše kampe, je pa dobro zaraščen s sredozemskim rastjem. V svoji ponudbi imajo tudi možnost najema mobilnih hišic, primernih za družine. Kamp je zelo urejen, prilagojen tudi invalidom, dobrodošli pa so tudi kužki. Kamp pogosto obiskujejo tudi surferji in jadralci, saj je območje med osorsko ožino in Nerezinami poznano po odličnih pogojih za omenjene športe.

Mali Lošinj je kljub imenu otok velikih naravnih in kulturnih bogastev, tako na kopnem kot pod gladino. Doživite nepozaben in drugačen dopust, zato si vse o najemu mobilne hišice preberite na zgornji povezavi.

Preverite lahko tudi drugo ponudbo mobilnih hišic v Kvarnerju, Istri in Dalmaciji.

kamp lopari otok lošinj