≡ Meni

Mobilne hišice v Rovinju

V Rovinju najdemo številne mobilne hišice in druge oblike namestitev. Preverite podrobnosti posameznega kampa in hišk ter izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

mobilne hišice rovinj

Najem mobilne hišice Rovinj

Rovinj je priljubljeno turistično in pristaniško mesto v zahodni Istri, nahaja pa se 7km južno od Limskega zaliva. Predhodnik današnjega mesta je nastal v pozni antiki, skozi zgodovino pa je preživel različne vladavine. Najstarejši del se nahaja na manjšem polotoku, kjer lahko občudujete zgodovinske stavbe, spomenike in muzeje, nad vsmi pa se vzpenja cerkev sv. Eufemije, katera je najbolj znan del rovinjske vedute, zgrajena pa je bila v 18. stoletju. Pred Rovinjem se nahaja manjši arhipelag 22 otokov, kateri s svojim zelenjem in neokrnjenimi plažami daje mestu dodaten čar. Priljubljena sta otoka Sv. Katarina in Sv. Andrija, na katerih se nahajata visokokatergorni turistični letovišči.

Rovinj pa je poznan tudi po številnih avtokampih, v petih pa se nahajajo tudi mobilne hišice. V samem mestu, 800m od zgodovinskega središča se nahaja manjši kamp Porton Biondi, kateri nudi mobilne hišice, primerne za družine. Kamp je ves poraščen z borovimi drevesi, je pa z lokalno cesto ločen od prodnate plaže. Trgovina in restavracija sta na voljo v kampu, lahko pa se sprehodite do večjih supermarketov in restavracij v starem mestnem jedru.

Kamp Ulika se nahaja v mirnem predelu zraven Rovinja, obdan s sadovnjaki in nasadi oliv. Gre za manjši kamp, približno 900m oddaljen od najbližjih plaž in 4km od središča mesta. V ponudbi predstavljajo dve mobilni hišici, lahko pa uporabljate tudi zunanji bazen, ležalnike in kolesa, za lačne pa je poskrbljeno v domači restavraciji.

V turističnem delu Rovinja, 3km južneje od starega mesta se nahaja kamp Polari, kateri nudi najem mobilnih hišic za večje družbe, saj sprejmejo kar do 6 oseb. Gre za tekstilni kamp, deloma pa je primeren tudi za nudiste. Prodnate plaže, zunanji bazen, športne površine, številni lokalčki in domača pivnica vas vabijo, da svoje počitnice preživite v njihovi družbi.

Kamp Valdaliso se nahaja severno od Rovinja znotraj urejenega borovega gozda, kateri tudi v največji vročini nudi prijetno senco. V kampu lahko najamete komfortne družinske mobilne hišice in uživate na urejenih prodnatih plažah. V sosednjem kompleksu lahko uporabljate bazene in tobogane, do Rovinja pa se popeljete z ladijco.

Kamp Veštar najdete približno 6km južneje od Rovinja, v mirnem zalivu, obdanem z borovimi drevesi. Ime nosi po otočku, katerega gledate iz urejene 1,5km dolge plaže. Nudijo najem mobilnih hišic z obilo dodatne opreme, v katerih vam bodo družbo lahko delali tudi vaši štirinožci. V kampu najdete še bazene, lokale in obilo športnih površin.

Zraven vhoda v Limski kanal se na odlični lokaciji nahaja največji nudistični kamp v Istri, kamp Valalta. 4 različni tipi mobilnih hišic vas bodo navdušili, prav tako pa kar 5km dolga prodnato-skalnata plaža. Ogromno dodatnih storitev vsakega gosta prav pošteno razvaja, ne manjka pa športnih površin, različnih animacij, lastniki čolnom pa boste veseli priročne marine.

Preverite tudi druge kraje v Istri ali preostali Hrvaški.