≡ Meni

Mobilne hišice v Rabcu

Ponudbo mobilnih hišic najdete tudi v Rabcu in sicer v spodaj opisanem kampu:

mobilne hišice rabac

Najem mobilne hišice Rabac

Rabac je priljubljeno turistično mestece na vzhodni strani Istre, le nekaj kilometrov oddaljeno od mesta Labin. Do poznega 19. stoletja je bil to majhen ribiški kraj z vsega nekaj hišami. Zaradi svoje čudovite narave, lege v mirnem zalivu ter klimatskih pogojev so ga pričeli obiskovati prvi turisti, ki so letovali v Rijeki in njeni okolici. Med njimi je bil najbolj znan angleški literat Richard Francis Burton, ki je o Rabcu in okoliških krajih spisal celo potopisno knjigo.

Glede na majhnost kraja, dislociranost od večjih in zgodovinsko pomembnih mest (Rijeka, Pula …), je do svojega turističnega razcveta Rabac služil le kot dom lokalnih ribičev, zato v mestecu, razen cerkve sv. Andrije iz 15. stoletja, ne najdemo zgodovinskih spomenikov ali zgradb. Zgodovinsko bolj raznolik je sosednji Labin, v Rabcu pa lahko uživamo ob obalnem sprehodu in široki ponudbi odlično pripravljenih svežih rib.

V središču Rabca se nahaja urejen in velik kamp Oliva, kateri nudi veliko število komfortnih mobilnih hišic, katere so razdeljene na dvoje velikosti. Plaže v Rabcu so nasploh primerne za družine z otroci, takšno najdete tudi v kampu, v katerem se nahaja tudi zunanji bazen, wellnes in druge dodatne storitve.

12 km južneje od središča Rabca pa se nahaja kamp Marina, kateri je lociran na robu manjšega kraja sv. Marina, po katerem nosi svoje ime. Kamp velja za obvezno dopustniško točko potapljaških navdušencev, saj v svoji okolic nudi atraktivne potapljaške točke ter enega najboljših potapljaških centrov na Jadranu. V kampu se nahajajo tudi mobilne hišice za družine ali večje skupine, poskrbljeno pa je tudi za vaše štirinožce.

Rabac še danes vabi s svojo naravno lepoto ter pristno istrsko gostoljubnostjo, zato ne odlašajte in poglejte ponudbo najemov mobilnih hišic na zgornji povezavi.

Prav tako lahko preverite druge mobilne hišice na Hrvaškem in Istri.