Kamp Zelena Laguna

Kamp Zelena Laguna se nahaja 4km južneje od središča Poreča, v turističnem predelu, kjer se nahaja več hotelov in kampov.

Kamp Zelena Laguna je del istoimenskega turističnega dela Poreča. Razteza se na površini 18ha in je večinoma pogozden z hrastovimi drevesi. V njem se nahaja približno 550 parcel z električno energijo, nekaj jih nudi tudi priklop na vodovodno omrežje. Kamp nudi tudi možnost najema mobilnih hišic, glamping in klasičnih šotorov ter počitniških prikolic. Skupno lahko v kampu naenkrat biva do 2700 gostov. V večjem delu kampa lahko dostopate do brezžičnega interneta.

V kamp so umestili 6 urejenih sanitarnih prostorov, kateri so prilagojeni tudi otrokom ter gibalno oviranim osebam. Na voljo so oskrbne postaje za avtodome, pralnica in sušilnica perila ter tuši za pse.

2.5km dolga plaža je večinoma skalnata, urejeni so betonirani predeli za lažji vstop v morje in sončenje. Del plaže je namenjen lastnikom psov. Ob plaži je manjši bazenski kompleks z igrali in tobogani.

Kamp nudi večji supermarket in manjšo trgovinco, ribarnico ter prodajo sadja in zelenjave. Dnevno so na voljo časopisi in revije v več jezikih. Gostinska ponudba obsega 3 restavracije in manjšo picerijo. V bližini kampa so tudi različne kavarne in slaščičarne.

Čez dan je za otroke na voljo mini klub, ob večerih pa zanimivi animacijski programi za odrasle in otroke. Šport: jahanje konj, izposoja koles, izposoja plovil in SUP-ov, mini golf, tenis, namizni tenis, odbojka…

Do središča Poreča vozi turistični vlakec ali ladja.