Kamp Veštar

Leta 2017 prenovljen kamp Veštar nosi ime po manjšem otočku v njegovi bližini, nahaja pa se približno 5km JV od središča Rovinja.

Kamp Veštar velja za enega najsodobnejših kampov v Istri. Leži v zavetju naravnega zaliva s pogledom na otoček Veštar, po katerem nosi tudi ime. Levi del 15ha velikega kampa je razdeljen na 600 parcel, od katerih jih je večina urejena s priklopom na elektriko, desni del kampa pa nudi naselje mobilnih hišic. Manjši del kampa je neparceliran, primeren za ljubitelje šotorenja.

Kamp nudi bolj malo sence dreves, je pa nasajenega precej nizkega mediteranskega rastjam katero daje 2100 gostom prav tako poseben čar. 7 prenovljenih sanitarij nudi ves potreben komfort za goste, prav tako so prilagojene za otroke in gibalno ovirane osebe.  Urejena je pralnica in sušilnica perila ter oskrbna postaja za avtodome.

Polovica plaže v kampu je peščeno-prodnate, polovica pa skalnate. Urejen je napihljiv adrenalinski park za otroke v morju, plavate pa lahko tudi v kompleksu zunanjih bazenov s tobogani.

Mobilne hišice v kampu Veštar

Možen je najem 204 mobilnih hišic, katere so umeščene v desnem delu kampa Veštar. Izbirate lahko med različnimi modeli zelo prostornih hišic od velikosti 32m2 do 40m2, primerne so za bivanje 4 do 6 oseb. Vse hišice so klimatizirane, opremljene s satelitsko televizijo, kuhinjo, prostorno teraso, dobra tretjiina jih nudi tudi pogled na morje.

V kampu so postavljeni prostori za peko na žaru, igrišča za otroke, urejen je mini klub z dnevnimi animacijskimi programi.

Šport: potapljaški center, izposoja koles, odbojka, namizni tenis, izposoja čolnov …

Kamp Veštar nudi trgovino, tri manjše lokale (kavarne), restavracijo, picerijo in trafiko. Na večini površine kampa lahko brezplačno dostopate do brezžičnega interneta.

S kolesom se lahko zapeljete raziskovati okolico, občudovati mesto Rovinj, z čolnom pa lahko obiščete številne rovinjske otočke.

mobilne hišice kamp veštar rovinj