Kamp Sirena

Kamp Sirena se nahaja le 800m vzhodno od središča mesta, zraven turističnega kompleksa hotelov Laguna in  Maestral.

Kamp se razteza na slabih 11ha površine, v njem je prostora za cca. 1800 gostov. Poleg klasičnih parcel za kampiranje je možen  tudi najem 91  mobilnih hišic.

V kampu se nahajajo štirje prenovljeni sanitarni objekti. Dostopni so tudi za gibalno ovirane osebe, nudijo pa še previjalnico, družinske kopalnice, pralnico ter sušilnico perila in tuše za pse. Urejena je tudi oskrbna postaja za avtodome.

Plaža v kampu je večidel skalnata, manjši del pa je prodnat – urejen je tudi del za lastnike psov. Med naselji mobilnih hišic je nekaj manjših zunanjih bazenov. Gostje kampa Sirena lahko po znižani ceni uporabljajo plažo,  zunanji bazen, notranji bazen ter wellnes storitve v sosednjem hotelu Aminess Maestral.

V kampu in mobilnih hišicah je dovoljeno bivanje hišnih ljubljenčkov (doplačilo). Kamp nudi otroška igrala, igrišča za mini golf, namizni tenis, mali nogomet in odbojko. Nakupujete lahko v manjši trgovini, na voljo sta tudi restavracija in bar ob plaži.

Mobilne hišice v kampu Sirena

Mobilne hišice v kampu Sirena so razdeljene na štiri komplekse:48 hišic Classic (24m2 za 5 oseb), 31 hišic Premium Village (32m2 za 4-6 oseb), 6 hišic Village Prestige (32m2 za 4-6 oseb) ter 7 hišic Bella Vista Homes (40m2 za 5-6 oseb)

Do središča Novigrada je lep, 10-15min dol sprehod ob obali. Občudujete lahko zgodovinsko jedro mesta, muzej ali pa si privoščite sladoled ali sadno sladico. Z kolesom se lahko podate raziskovati izliv reke Mirne, ob njej vodi tudi prijetna pot v notranjost Istre. 10min vožnje od kampa pa se nahaja vodni park Istralandia.