Kamp Pineta

Kamp Pineta se nahaja 2km severno od mesteca Fažana pri Puli.

Kamp Pineta je 10ha velik kamp in lahko sprejme do 1800 gostov naenkrat. V letu 2018 je bil deloma prenovljen, število parcel za kampiranje so povečali na 500, od tega jih 200 nudi priklop na eletrično omrežje, še nekaj manj pa tudi na vodovod. Parcele v osrednjem delu so v borovem gozdiču, ostale parcele pa nimajo veliko sence. V kampu je možno najeti tudi mobilne hišice agencije Adriatic.

Kamp nudi skupno 9 sanitarnih prostorov – 4 manjše montažne in 5 večjih zidanih. Slednji so bili prenovljeni, tako da je omogočen tudi dostop za gibalno ovirane osebe, na voljo so sanitarije za otroke, tuši za pse, pralnica – sušilnica perila ter oskrbovalna postaja za avtodome.

Plaža je deloma betonirana deloma prodnata in nudi lep razgled na brionsko otočje. Lahko si izposodite pedaline in vodne skuterje, ob plaži lahko igrate tudi odbojko. 500m od kampa je plaža namenjena lastnikom psov.

MOBILNE HIŠICE

V kampu Pineta se nahaja 50 mobilnih hišic, katere se nahajajo v osrednjem delu kampa, kjer je senca borovih dreves. Na voljo so trije modeli: Standard velikosti 24m2 ter Premium in Superior velikosti 32m2. Vse hišice so opremljene z klimatsko napravo, LCD televizijo in večjo teraso. Hišice Superior nudijo tudi 2 kopalnici. V vseh hišicah so ob doplačilu dovoljeni tudi kužki.

Ostalo: kamp nudi restavracijo, trgovino, pekrano, trafiko z časopisi in revijami ter prodajalno sadja in zelenjave. Na voljo so skupni prostori za žar, otroška igrišča, namizni nogomet ter igrišče za košarko.

Ob obali se lahko sprehodite do Fažane (približno 15 – 20 minut), kjer dnevno vozijo ladije do nacionalnega parka Brioni. Lahko se zapeljete do zgodovinskega mesta Pula ali pa si s kolesi ogledate prelepo okolico.

Adriatic kamp Brijuni Pineta mobilne hišice Fažana