Kamp Perna Orebić

Kamp Perna se nahaja na polotoku Pelješac, 3km zahodno od Orebića v manjšem kraju Kućište. Je del istoimenskega  istoimenskega turističnega kompleksa, nudi pa parcele za kampiranje ter najem mobilnih hišic.

Senca borovcev in mediteranskih dreves, dolge prodnate plaže ter raj za ljubitelje deskanja ter kajtanja na vodi – takšen bi bil kratek opis kampa Perna. 6ha velik kamp lahko naenkrat sprejme do 1000 gostov in je zelo priljubljen skozi celotno obratovalno sezono od konca maja do konca septembra.

Na voljo sta dva urejena in prilagojena sanitarna prostora z kopalnicami za otroke, sanitarijami za gibalno ovirane goste, previjalnico, pralnico perila ter tuši za pse. Lastniki avtodomov lahko uporabljajo priročno oskrbovalno postajo.

Peščeno – prodnata plaža je primerna za manjše otroke, saj se globina morja počasi spušča. Ob plaži deluje deskarski center, kjer se lahko pozanimate o tečajih ter izposoji deskarske opreme.

Kamp nudi restavracijo, manjšo trgovino ter kavarno, na večjem območju pa lahko brezplačno dostopate do brezžičnega omrežja za internet.

Otroci bodo veseli otroškega igrišča, na voljo je  tudi izposoja koles. V bližini kampa se nahaja slikovita pohodna pot na najvišji vrh polotoka Pelješac – 961m visok sv. Ilija. Iz kampa dnevno vozi taksi čoln do mesta Korčule, iz Orebiča pa lahko ujamete tudi trajekt.

Mobilne hišice v kampu Perna:

V kampu Perna se nahaja 116 mobilnih hišic, večinoma v objemu sence dreves, pa hrati niti ne daleč od morja. Nekatere nudijo lep razgled na plažo, ter mesto Korčula na istoimenskem otoku. Izbirate lahko med dvema velikostima (24 in 32m2) ter več različnimi modeli.

Vse hišice so klimatizirane in opremljene s SAT TV, hišice z oznako Premium pa nudijo še CD radijski predvajalnik in več kuhinjskih pripomočkov (mikrovalovna pečica, kavni aparat) ter ležalnike.

V večini hišic je dovoljeno bivanje hišnih ljubljenčkov – ob doplačilu.