Kamp Orsera

Nedaleč od središča Vrsarja se nahaja priljubljen kamp Orsera. Leži ob 1km dolgi urejeni plaži in nudi lep razgled na manjši arhipelag vrsarskih otočkov.

Kamp Orsera se razteza na 9ha površine in nudi prostora za 1700 gostov. Deloma je ravninski, del kampa pa je urejen čez nizke terase. Skupno nudi 540 parcel za kampiranje, slaba polovica jih je opremljenih z priklopom na elektriko in / ali vodovodno omrežje.

Kamp nudi 5 sodobno opremljenih sanitarnih objektov, prilagojeni so tudi za otroke, na voljo pa je še previjalnica ter pralnica perila.

Kamp Orsera je zaradi oddaljenosti od središča mesta (400m) nekoliko mirnejši kamp, okolica pa nudi številne možnosti izletov z kolesi ali peš.

Na voljo sta trgovina in restavracija, lahko se učite osnov potapljanja, urejeni so tudi privezi za čolne. V bližini kampa je igrišče za odbojko, teniška igrišča pa so oddaljena 800m. Otroci bodo veseli igrišča z igrali.

Plaža v kampu je večidel betonirana, del je namenjen tudi kopanju kužkov. Ob kampu se nahaja manjši prodnat zaliv, primeren za družine z otroci. Za otroke je na plaži urejen tudi manjši bazen.

V kampu Orsera se nahaja 45 mobilnih hišic, izbirate lahko med agencijskimi hišicami velikosti 24m2 ali hišicami Superior velikosti 30m2. vse so primerne za 4-6 oseb.