Kamp Oliva

Kljub vsemu, da je mestece Rabac zraslo v hribovitem delu zahodne Istre, se 14ha velik kamp Oliva nahaja v manjši dolini na vzhodnem delu. Ves kamp je zatorej ravninski in je s središčem mesta povezan z obalno pešpotjo. Kamp nudi parcele za kampiranje ter možnost najema mobilnih hišic. Skupno lahko v njem biva nekaj manj kot 2000 gostov.

Uredili so 4 sodobne sanitarne objekte. V njih so tudi prilagojene sanitarije za otroke, gibalno ovirane osebe. Na voljo je tudi pralnica in sušilnica perila, katerega lahko tudi zlikate v likalnici. Za lastnike avtodomov so uredili oskrbno postajo.

Ob kampu se nahaja priljubljena prodnata plaža Maslinica, kjer je na voljo kar nekaj vodnih in obvodnih aktivnosti, prav tako se lahko pozanimate o izposoji potapljaške opreme.

V kampu najdete trgovino, restavracijo, wellnes center, fitnes, velik športni center z različnimi igrišči ter zunanji bazen. V sosednjem kompleksu hotelov je ob manjšem doplačilu možna tudi uporaba notranjih bazenov ter wellnes  centra.

Mobilne hišice: v kamp so umestili 190 mobilnih hišic, na voljo sta dve izvedenki – Standard 23m2 za 4 osebe in Comfort 32m2 za 5 oseb. Vse hišice nudijo zunanjo teraso, klimo, eno ali dve kopalnici, dostop do brezžičnega interneta, satelitsko televiziijo, aparat za kavo ali grelnik vode…

V okolici je kar nekaj zanimivih pohodnih poti ter stez za ljubitelje gorskega kolesarjenja. 5km je oddaljeno zgodovinsko mestece Labin