Kamp Kovačine

Kamp Kovačine je največji kamp na otoku Cresu. Nahaja se le nekaj 100m zahodno od središča mesta Cres in nudi krasne počitnice v zavetju borovega gozda in prodnate plaže.

Kamp Kovačine se razteza čez manjši polotok in se blago terasasto spušča proti morju in plažam. Na 23ha površine je možnost počitnikovanja za skoraj 3000 gostov. Kamp se ponaša z mešanico borovega gozda in posameznih oljk, tako da nudi dovolj sence na vseh predelih. Razdeljen je na tekstilni in naturistični del in je prejemnik številnih mednarodnih priznanj za kakovost bivanja.

Skupno nudi 950 urejenih parcel s priklopom na elektriko in vodo, možno pa je tudi najeti bungalove in mobilne hišice.

8 sanitarnih prostorov je sodobno opremljenih in delujejo po vseh ekoloških standardih. Na voljo so prilagojeni prostori za otroke ter invalidne osebe, tuši za pse, pralnica in sušilnica perila ter oskrbna postaja za avtodome. Uporabljate lahko priročno avtopralnico ter polnilnico za plin.

Celotna plaža je v večini peščena in prodnata, urejena je z dostopi za invalidne goste ter otroške vozičke. Del plaže je namenjen gostom s psmi. Možno si je izposoditi različna plastična plovila ali pa se preizkusiti v šoli jadranja na deski ali potapljanja.

Mobilne hiške v kampu Kovačine

V kampu Kovačine so na voljo mobilne hišice v dveh izvedenkah – manjši del jih je tudi v naturističnem predelu kampa. Na voljo so manjše hišice za 2 osebi ter večje hišice za 4-6 oseb. Vse nudijo klimatsko napravo, kuhinjo, svežo posteljnino ter zunanjo teraso ali predel za sedeneje. V vseh hišicah je dovoljeno bivanje psov (doplačilo). Na območju kampa in naselja mobilnih hišic deluje brezplačen brezžični internet.

V kampu deluje manjša šola za pse, urejeno sprehajališče, več otroških igrišč, ponujajo dnevne animacijske programe. Na voljo so trgovina, restavracija ter manjša pekarna.

Šport: odbojka, kolesarjenje, izposoja čolnov … 200m od kampa lahko igrate mini golf in namizni tenis.

Lokacija kampa omogoča spoznavanje znamenitosti mesta Cres, peš in kolesarske izlete po okolici, lahko se zapeljete do sladkovodnega Vranskega jezera, z ladjo pa lahko obiščete Pulo, Rabac, Lošinj ali ostale manjše otoke v bližini.